310. Uzvišeni Allah voli onoga koji kad radi jedan posao uradi ga čestito.
Dobrodošli na web sajt Medžlisa Islamske zajednica Fojnica
Fojničke džamije
Aneks Šaban ef. (Čaršijske) džamije
Obojak
Prokoško jezero

Fojnica

Općina se nalazi u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine, administrativno pripada Srednjobosanskom kantonu.

Opširnije...

Džamije

Fojnička Atik džamija je istinski kulturno – historijski biser fojničkog kraja. Ovaj objekat važi za jedan od najstarijih.

Opširnije...

Medžlis

Pretpostavlja se da je prva tekija u Fojnici sagrađena 1670. godine odmah do Šaban ef. džamije.

Opširnije...

MiZ - e je 26.12.2016. god. u sali hotela Reumal organizovao druženje s ciljem upoznavanja šire javnosti sa radom,aktivnostima i planovima MiZ - e Fojnica,kao i dodjele zahvalnica i priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama.Pored zvanica sa područja Fojnice,druženju su prisustvovali i predsjednica FBiH dr.Meliha Mahmutbegović,muftija sarajevski dr.Enes Ljevaković i direktor Vakufske direkcije dr.Senaid Zajimović.

Ženski aktivizam pri MiZ - e Fojnica nastavlja sa svojim aktivnostima. Ovaj put su napravili program pod simboličnim nazivom " Tebi za ljubav Resule ". Program su organizovali 23. 12. 2016. godine u Turskom kulturnom centru " Yunus Emre " u Fojnici. Uvodno obraćanje imala je koordinatorica za ženski aktivizam h. Lejla Meša koja ovu sekciju vodi neumorno. Predavanje je održala prof. Azemina Pašalić. Osvježenje je bila Dječija dramska sekcija Aktiva žene MiZ - e Fojnica.

View the embedded image gallery online at:
http://www.medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleria3b664e8d44

ŽENSKI MEVLUD

Ženski aktivizam MiZ . e Fojnica nastavlja sa uspješnim projektima. Ovaj put su organizovale ženski mevlud kojeg su proučile članice hora " Ruh ". Uvodno obraćanje imala je h. Lejla Meša koordinatorica ženskog aktivizma u MiZ - e Fojnica. Predavanje je održala h. Habiba Hadžimejlić. Ovo je primjer kako se uz malo dobre volje mogu organizovati jako lijepe stvari. Za nadati se je da će ovaj mevlud polahko postati redovni dio kalendara aktivnosti u MiZ - e Fojnica.

View the embedded image gallery online at:
http://www.medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleria4468f76912

U okviru svojih posjeta uspješnim firmama i ustanovama, predsjednik MiZ - e Fojnica i federalni zastupnik h. Ramiz Meša i glavni imam MiZ - e Fojnica h. Edin ef. Rojo su posjetili tvornicu namještaja MS WOOD gdje im je domaćin bio g. Muhamed Pilav. Iskazano je obostrano zadovoljstvo sa dosadašnjom suradnjom, ali je istaknuta potreba da se ta suradnja nastavi i podigne na jedan još veći nivo.

View the embedded image gallery online at:
http://www.medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleriaaa40c454ae

MEVLUD

U nedjelju, 11. 12. 2016. godine u Čaršijskoj džamiji u Fojnici održan je centralni mevlud na području MiZ - e Fojnica. Prisutne je poselamio glavni imam h. Edin ef. Rojo. Predavanje je održao Aziz ef. Zulum. U svom predavanju naglasio je potrebu za dobrim međuljudskim odnosima, a ono što je bilo posebno inspirativno bio je dio predavanja u kojem Aziz ef. ističe ljepotu naše tradicije i važnost izgradnje osjećaja ponosa sa našim lijepim adetima. Mevlud su proučili imami sa područja MiZ - e Fojnica. Ustajući na noge, učeći " Dobro nam došo ", Fojničani su i ovaj put pokazali svoju ljubav prema Muhammedu a.s.

View the embedded image gallery online at:
http://www.medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleriaf2d468a997

Nedavno je u Fojnici u ulici Bosanskoj izgorila trgovačka radnja vlasnika g. Naila Manova. Budući da je g. Nail redovan džematlija, MiZ - e Fojnica na čelu sa svojim predsjednikom h. Ramizom Mešom je odlučio da jednim skromnim prilogom pomogne ovu porodicu, kako bi se što prije i bolje oporavili od ove tragedije. " Na ovaj način mi svojim džematlijama želimo reći da uvijek mogu računati na pomoć i podršku od MiZ - e Fojinca ", istče h. Ramiz Meša.

View the embedded image gallery online at:
http://www.medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleriac115fb485e

Aktiv žena pri MiZ - e Fojnica uvijek nas iznenadi sa nekom novom i drugačijom aktivnošću. Ovaj aktiv, na čelu sa koordinatoricom h. Lejlom Mešom, zaista zaslužuje sve pohvale za svoj rad. One ovaj put pripremaju mevlud za žene, te pozivaju sve hanume da dođu na ovaj program kako bi se na jedan lijep način obilježili dani rođenja Muhammeda a.s. Iz Aktiva žena MiZ - e Fojnica poručuju : DOBRO NAM DOŠLE..

View the embedded image gallery online at:
http://www.medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleria4691935d0b

Stranica 1. od 17