430. Upoznaj Allaha i približi mu se kad si u blagostanju (i raspoloženju), jer će se on tebe sjetiti i pružiti ti pomoć kad ti bude najteže. Znaj da ono, što te je promašilo, nije te ni moglo pogoditi, a ono što te je pogodilo, nije te ni moglo mimoići. Znaj zatim, da je pomoć i uspjeh u strpljenju, da ima utjehe poslije žalosti i da zaista poslije svake tegobe slijedi olakšanje i blagostanje.
Dobrodošli na web sajt Medžlisa Islamske zajednica Fojnica
Fojničke džamije
Aneks Šaban ef. (Čaršijske) džamije
Obojak
Prokoško jezero

Fojnica

Općina se nalazi u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine, administrativno pripada Srednjobosanskom kantonu.

Opširnije...

Džamije

Fojnička Atik džamija je istinski kulturno – historijski biser fojničkog kraja. Ovaj objekat važi za jedan od najstarijih.

Opširnije...

Medžlis

Pretpostavlja se da je prva tekija u Fojnici sagrađena 1670. godine odmah do Šaban ef. džamije.

Opširnije...

U utorak 17. 05. 2016. godine, u okviru manifestacije " Dani Ajvatovice " predstavnici HO " Merhamet ", te glavni imam MiZ-e Fojnica h. Edin ef. Rojo posjetili su Zavod "DRIN". Dočekao ih je direktor Zavoda dr. Elmedin Huskić sa svojim saradnicima.

Dolaskom proljeća, našu džamiju posjećuje sve veći broj turista i dječijih ekskurzija. Ovaj put, Atik džamiju su posjetila djeca iz Bilalovca. Djeca su aktivisti pri udruženju Fatih Milodraž Kiseljak. Kao i uvijek, govorili smo o historiji naše džamije i mahale Hadrovići u kojoj se džamija i nalazi. Pozivamo sve zainteresovane da posjete našu džamiju, i da osjete svu ljepotu ambijenta koji nudi ova džamija.

View the embedded image gallery online at:
http://www.medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleriaf9c5385909

U organizaciji MiZ - e Fojnica i općinskog tima udruženja " Muallim - Prosvjetitelj" u Čaršijskoj džamiji u Fojnici je ugodno predavanje održao hfz. Sead ef. Babaluk. Predavanje je upriličeno 13.05. 2016. godine. Prisutne je po običaju, poselamio glavni imam Edin ef. Rojo. Nakon toga su prisutni uživali u prelijepom predavanju na temu " Čovjek i njegova ( ne )zahvalnost Stvoritelju Svjetova".

View the embedded image gallery online at:
http://www.medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleriabee3542e6e

Ženski aktivizam pri MiZ - e Fojnica radi punom parom. Skoro da im nema premca kada je u pitanju broj aktivnosti. Naravno da za ovoliki angažman velike zasluge ima njihova koordinatorica h. Lejla Meša koja se nimalo ne štedi da bi našim hanumama pružila što više sadržaja. Ovaj put ona je svoje vrijeme sa svojim saradnicama posvetila ženama u džematu Prokos.

Džemat Srednje džamije već godinama važi za jedan od najposjećenijih džemata na našem medžlisu. Mnogi su posjetili našu ljepoticu u mahali Hadrovići. Bilo je tu djece, studenata, turista, političara itd. Danas su nam u zijaret došli učenici osnovne škole iz Kiseljaka. Tom prilikom im je Ahmed ef. Vuković, govorio o historijatu džamije i same mahale Hadrovići. Učenici koji su na postavljena pitanja odgovorili najbrže dobili su na poklon korisne i lijepe knjige. Pozivamo sve one koji su zainteresovani da dođu u zijaret u ovaj lijepi džemat. Bit ćete ugodno iznenađeni. Dobro nam došli!

View the embedded image gallery online at:
http://www.medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleriab10a2d474c

U kišom okupanoj Fojnici održani su 18. sportski susreti imama članova Udruženja ilmijje za područje Muftijstva sarajevskog. Nakon dvogodišnje pauze, popularna " hodžijada", održana je 02. 05. 2016. godine, odnosno 25. redžeba 1437. hidžretske godine.

Stranica 1. od 14