314. Uzvišeni Allah voli dobrotu i blagost u svakom poslu.
Dobrodošli na web sajt Medžlisa Islamske zajednica Fojnica
Fojničke džamije
Aneks Šaban ef. (Čaršijske) džamije
Obojak
Prokoško jezero

Fojnica

Općina se nalazi u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine, administrativno pripada Srednjobosanskom kantonu.

Opširnije...

Džamije

Fojnička Atik džamija je istinski kulturno – historijski biser fojničkog kraja. Ovaj objekat važi za jedan od najstarijih.

Opširnije...

Medžlis

Pretpostavlja se da je prva tekija u Fojnici sagrađena 1670. godine odmah do Šaban ef. džamije.

Opširnije...

Danas je u prostorijama Vakufske direkcije potpisan Sporazum o realizaciji projekta izgradnje Vakufskog administrativnog centra (zgrade Medrese) u Fojnici. Protokol su potpisali dr. Senaid Zajimović, direktor Vakufske direkcije i Ramiz Meša, predsjednik Medžlisa iZ Fojnica.

Naime, Vakufska direkcija Isalmske zajednice u BiH i Generalna direkcija vakufa Republike Turske su ranije potpisali Protokol o izgradnji Vakufskog administrativnog centra (zgrade Medrese) u Fojnici.

Današnjim potpisivanjem Sporazuma između Vakufske direkcije i Medžlisa IZ Fojnica započinju aktivnosti na početku realizacije projekta. Prema utvrđenoj dinamici, radovi na izgradnji objekta će biti započeti u drugoj polovini aprila kada je predviđeno da se u sklopu manifestacije Dani vakufa organizira i svečanost postavljanja kamena temeljca.

Do tada će biti neophodno izvršiti ugovaranje izvođenje radova i nadzora, kao i porušiti postojeći stari objekat koji je u lošem građevinskom stanju.

View the embedded image gallery online at:
http://www.medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleria7b37f3680a

Danas je u obnovljenim prostorijama MiZ - e Fojnica održan sastanak predsjednika IO MiZ - e Fojnica h. Ramiza Meše sa imamima i predsjednicima džematskih odbora. Cilj sastanka je upoznavanje predsjednika IO MiZ - e Fojnica sa aktuelnim dešavanjima u džematima i planovima džematskih odbora za aktivnosti koje se planiraju provoditi u narednom periodu.

DAN HIDŽABA

Sinoć je u prepunoj sali hotela " Reumal", a u organizaciji Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam MiZ - e Fojnica upriličen prelijep program, a u povodu obilježavanja svjetskog Dana hidžaba. Prisutnima su se obratili glavni imam h. Edin ef. Rojo, i koordinatorica Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam MiZ - e Fojnica uvažena h. Lejla Meša.

Delegacija MiZ - e Fojnica u kojoj su predsjednik MiZ - e Fojnica i federalni zastupnik h. Ramiz Meša i glavni imam MiZ - e Fojnica h. Edin ef. Rojo od ponedjeljka borave u radnoj posjeti općini Umraniye u Istanbulu. Delegacija je ovim putem upoznala načelnika Umraniye g. Hasana Cana o aktivnostima na kojima se radi u MiZ - e Fojnica.

Dana 24.01.2018.godine predstavnici MiZ - e Fojnica, h. Ramiz Meša predsjednik IO i Edin ef. Rojo glavni imam, posjetili su uvaženog Reisu - l - ulemu dr. Husein ef. Kavazovića. Cilj posjete je bio upoznavanje sa aktivnostima i radom MiZ - e Fojnica u proteklom periodu, kao i o planovima u narednom periodu. Predsjednik IO je posebno upoznao uvaženog Reisu - l - ulemu sa aktivnostima oko rušenja starog objekta " Medresa", kao i o aktivnostima oko izgradnje novog objekta vakufsko - administrativnog centra " Medresa", čime će se produžiti i oplemeniti rad ovog vakufa.

U Fojnici je uduženje " Sportik" pokrenulo jedinstven projekat " Biznis cup " ligu u malom fudbalu za uposlenike firmi i ustanova koje rade u Fojnici. Na turniru je uzela učešće i ekipa MiZ - e Fojnica. Kapiten ekipe je Mahmut ef Ibreljić, a osim njega tu su još i Tarik Zaimović, Aziz Merušić, Vedad Kršić, Alija Mehić, Belmin Durić, Haris Prozo i Ahmed ef. Vuković. Trenutno je ekipa Medžlisa treća u svojoj grupi. Punu podršku ekipi daje i predsjednik MiZ - e Fojnica h. Ramiz Meša. Utakmice se igraju utorkom od 19 00 sati. Pozivamo vas da dođete i date podršku ekipi MiZ - e Fojnica.

View the embedded image gallery online at:
http://www.medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleriaf3606bab8c

Stranica 1. od 24