63. Poslije vjerovanja u Allaha najvrednije djelo je ispoljavati ljubav prema ljudima.
Dobrodošli na web sajt Medžlisa Islamske zajednica Fojnica
Fojničke džamije
Aneks Šaban ef. (Čaršijske) džamije
Obojak
Prokoško jezero

Fojnica

Općina se nalazi u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine, administrativno pripada Srednjobosanskom kantonu.

Opširnije...

Džamije

Fojnička Atik džamija je istinski kulturno – historijski biser fojničkog kraja. Ovaj objekat važi za jedan od najstarijih.

Opširnije...

Medžlis

Pretpostavlja se da je prva tekija u Fojnici sagrađena 1670. godine odmah do Šaban ef. džamije.

Opširnije...

POSJETE.....

25. 11. 2016. godine predsjednik MiZ - e Fojnica i federalni zastupnik h. Ramiz Meša i glavni imam MiZ - e Fojnica h. Edin ef. Rojo posjetili su J.P. " Pošta ". U svom uredu srdačno ih je dočekao uvijek veseli h. Mugdim Haračić. Nakon toga, obišli su i policijsku stanicu i komandira policije u Fojnici g. Samira Mašina. Cilj posjeta je bio da se izrazi zadovoljstvo dobrom saradnjom, ali i da se ista nastavi i u narednom periodu.

View the embedded image gallery online at:
http://www.medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleria20bb9b0d04

AKIKA

U porodici Mustafe i Amine Mujčić rodila se djevojčica Zehra. U to ime glavni imam MiZ - e Fojnica je u svom uredu primio g. Mustafu, te mu tom prilikom uručio Kur` an sa posvetom i hediju od 100 KM. Budući da ova porodica živi u Sarajevu, bilo je teško organizovati kućnu posjetu.

View the embedded image gallery online at:
http://www.medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleria793018f459

POSJETE

Nakon kratke pauze, predsjednik MiZ - e Fojnica i federalni zastupnik h. Ramiz Meša i glavni imam MiZ - e Fojnica h. Edin ef. Rojo nastavili su sa svojim posjetama uspješnim firmama i ustanovama. Oni su 24.11. 2016. godine posjetili firme " Intrade " i " Šuma - Sped " d.o.o. Direktori ovih firmi g. Mustafa Memija i g. Vehid Merdžanić izrazili su svoje zadovoljstvo ovom posjetom, te istakli da će uvijek biti na raspolaganju MiZ - e Fojnica u svim aktivnostima.

View the embedded image gallery online at:
http://www.medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleria1111461e1f

Na inicijativu h. Ramiza Meše, federalnog zastupnika i predsjednika MiZ - e Fojnica, u Turskom Kulturnom Cnetru " Yunus Emre " u Fojnci je 22. 11. 2016. godine u petak iza jacije namaza održana tribina koju su zajedničkim snagama organizovali MiZ - e Fojnica, " Yunus Emre Institut ", udruženja " BNP " I " IGMG REGIJA BALKAN ". Na tribini su se obratili dr. Sedad Bešlija koji je govorio na temu " Ahdnama i ljudska prava u osmanskom periodu ", a nakon toga su g. Edin Salković direktor " IGMG " udruženja i Yunus Cunedioglu direktor " Yunus Emre " instituta u Fojnici, govorili o aktuelnoj situaciji u Turskoj s posebnim osvrtom na historijat pučeva u ovoj bratskoj zemlji.

POSJETE

Predsjednik MiZ - e Fojnica i federalni zastupnik h. Ramiz Meša i glavni imam MiZ - e Fojnica h. Edin ef. Rojo nastavili su svoje posjete uspješnim firmama i ustanovama, a koje na nesebičan način podržavaju rad MiZ - e Fojnica. Ovaj put su obišli Turski Kulturni Centar i Institut " Yunus Emre " u Fojnici. Razgovarali su sa direktorom centra g. Yunus Cunediogluom. Nakon toga obišli su uspješnu firmu " Color Art " a koju već godinama vodi uspješni mladi Fojničanin g. Almir Pubović. Razgovarano je o mogućim zajedničkim projektima u narednom periodu.

View the embedded image gallery online at:
http://www.medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleria45e915a780

POSJETE..

U četvrtak, 17. 11. 2016. godine predsjednik MiZ - e Fojnica i federalni zastupnik h. Ramiz Meša i glavni imam MiZ - e Fojnica h. Edin ef. Rojo su nastavili sa obilascima uspješnih firmi u našem gradu. Ovaj put obišli su " Šumašped " vlasnika g. Safet Merdžanić te " VH Gradnju " i njihovog direktora g. Edina Muminovića. Razgovarano je o mnogim temama, a naravno dosadašnja uspješna suradnja bit će ako Bog da i nastavljena.

View the embedded image gallery online at:
http://www.medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleriaffd541068b

TRIBINA

View the embedded image gallery online at:
http://www.medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleria2d3b68289e

Stranica 1. od 17