65. Najbolje vjerovanje je znati da je Allah uz tebe, gdje god se ti nalazio.
Dobrodošli na web sajt Medžlisa Islamske zajednica Fojnica
Fojničke džamije
Aneks Šaban ef. (Čaršijske) džamije
Obojak
Prokoško jezero

Fojnica

Općina se nalazi u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine, administrativno pripada Srednjobosanskom kantonu.

Opširnije...

Džamije

Fojnička Atik džamija je istinski kulturno – historijski biser fojničkog kraja. Ovaj objekat važi za jedan od najstarijih.

Opširnije...

Medžlis

Pretpostavlja se da je prva tekija u Fojnici sagrađena 1670. godine odmah do Šaban ef. džamije.

Opširnije...

Nedavno je u Fojnici u ulici Bosanskoj izgorila trgovačka radnja vlasnika g. Naila Manova. Budući da je g. Nail redovan džematlija, MiZ - e Fojnica na čelu sa svojim predsjednikom h. Ramizom Mešom je odlučio da jednim skromnim prilogom pomogne ovu porodicu, kako bi se što prije i bolje oporavili od ove tragedije. " Na ovaj način mi svojim džematlijama želimo reći da uvijek mogu računati na pomoć i podršku od MiZ - e Fojinca ", istče h. Ramiz Meša.

View the embedded image gallery online at:
http://medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleriac115fb485e

Aktiv žena pri MiZ - e Fojnica uvijek nas iznenadi sa nekom novom i drugačijom aktivnošću. Ovaj aktiv, na čelu sa koordinatoricom h. Lejlom Mešom, zaista zaslužuje sve pohvale za svoj rad. One ovaj put pripremaju mevlud za žene, te pozivaju sve hanume da dođu na ovaj program kako bi se na jedan lijep način obilježili dani rođenja Muhammeda a.s. Iz Aktiva žena MiZ - e Fojnica poručuju : DOBRO NAM DOŠLE..

View the embedded image gallery online at:
http://medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleria4691935d0b

MEVLUD

View the embedded image gallery online at:
http://medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleria625ac3f0f4

POSJETE.....

25. 11. 2016. godine predsjednik MiZ - e Fojnica i federalni zastupnik h. Ramiz Meša i glavni imam MiZ - e Fojnica h. Edin ef. Rojo posjetili su J.P. " Pošta ". U svom uredu srdačno ih je dočekao uvijek veseli h. Mugdim Haračić. Nakon toga, obišli su i policijsku stanicu i komandira policije u Fojnici g. Samira Mašina. Cilj posjeta je bio da se izrazi zadovoljstvo dobrom saradnjom, ali i da se ista nastavi i u narednom periodu.

View the embedded image gallery online at:
http://medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleria20bb9b0d04

AKIKA

U porodici Mustafe i Amine Mujčić rodila se djevojčica Zehra. U to ime glavni imam MiZ - e Fojnica je u svom uredu primio g. Mustafu, te mu tom prilikom uručio Kur` an sa posvetom i hediju od 100 KM. Budući da ova porodica živi u Sarajevu, bilo je teško organizovati kućnu posjetu.

View the embedded image gallery online at:
http://medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleria793018f459

POSJETE

Nakon kratke pauze, predsjednik MiZ - e Fojnica i federalni zastupnik h. Ramiz Meša i glavni imam MiZ - e Fojnica h. Edin ef. Rojo nastavili su sa svojim posjetama uspješnim firmama i ustanovama. Oni su 24.11. 2016. godine posjetili firme " Intrade " i " Šuma - Sped " d.o.o. Direktori ovih firmi g. Mustafa Memija i g. Vehid Merdžanić izrazili su svoje zadovoljstvo ovom posjetom, te istakli da će uvijek biti na raspolaganju MiZ - e Fojnica u svim aktivnostima.

View the embedded image gallery online at:
http://medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleria1111461e1f

Na inicijativu h. Ramiza Meše, federalnog zastupnika i predsjednika MiZ - e Fojnica, u Turskom Kulturnom Cnetru " Yunus Emre " u Fojnci je 22. 11. 2016. godine u petak iza jacije namaza održana tribina koju su zajedničkim snagama organizovali MiZ - e Fojnica, " Yunus Emre Institut ", udruženja " BNP " I " IGMG REGIJA BALKAN ". Na tribini su se obratili dr. Sedad Bešlija koji je govorio na temu " Ahdnama i ljudska prava u osmanskom periodu ", a nakon toga su g. Edin Salković direktor " IGMG " udruženja i Yunus Cunedioglu direktor " Yunus Emre " instituta u Fojnici, govorili o aktuelnoj situaciji u Turskoj s posebnim osvrtom na historijat pučeva u ovoj bratskoj zemlji.

Stranica 1. od 17