380. Allaha molite sa čvrstim uvjerenjem da će vaša molitva biti uslišena. Znajte, da uzvišeni Allah ne prima molitve od čovjeka čije je srce nemarno i koje je drugim stvarima zaokupljeno.
Dobrodošli na web sajt Medžlisa Islamske zajednica Fojnica
Fojničke džamije
Aneks Šaban ef. (Čaršijske) džamije
Obojak
Prokoško jezero

Fojnica

Općina se nalazi u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine, administrativno pripada Srednjobosanskom kantonu.

Opširnije...

Džamije

Fojnička Atik džamija je istinski kulturno – historijski biser fojničkog kraja. Ovaj objekat važi za jedan od najstarijih.

Opširnije...

Medžlis

Pretpostavlja se da je prva tekija u Fojnici sagrađena 1670. godine odmah do Šaban ef. džamije.

Opširnije...

Potpisivanjem protokola između Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH i Generalne direkcije vakufa Republike Turske o početku realizacije tri vakufska projekta u BiH zvanično je počela 7. manifestacija Dani vakufa u Bosni i Hercegovini 2017. Potpisivanjem protokola planira se rekostrukcija i restauracija Ferhad - begove džamije u Tešnju, ponovna izgradnja Medrese u Fojnici i rekonstrukcija i restauracija Behram - begove džamije u Tuzli. Protokol su potpisali direktor Vakufske direkcije hfz. dr. Senaid Zajimović i generalni direktor direkcije vakufa Republike Turske Adnan Ertem. Za potpisivanje ovog protokola velike zasluge idu federalnom zastupniku i predsjedniku MiZ - e Fojnica h. Ramizu Meši, koji je u proteklom periodu uložio veliki napor kako bi se konačno krenulo u izgradnju zgrade Medrese u Fojnici. Ovo je veliki mubarek za MiZ - e Fojnica, ali i za općinu Fojnicu koja će napokon dobiti jedan ovakav objekat. U svojoj izjavi za medije hadžija Ramiz Meša je, prije svega čestitao turskom narodu na nedavnoj referndumskoj pobjedi, zahvalio se i direkciji vakufa Republike Turske na čelu sa g. Adnanom Ertemom što su prepoznali Fojnicu kao mjesto gdje će svojim sredstvima podržati obnovu vakufskih objekata kakva je i zgrada Medrese u Fojnici.

Na ovaj način, predsjednik MiZ - e Fojnica h. Ramiz Meša nastavlja sa realizacijom mnogih uspješnih projekata koje je za svog mandata uspješno realizovao. I zaista, neka nam je svima ALLAH MUBAREĆI jedan ovakav projekat!!!

View the embedded image gallery online at:
http://www.medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleriabafa55c4ca

Ajla Klisura je novi učač Kur` ana, i Ajlu su tim povodom, posjetili muallim h. Ajdin ef. Behlil, te članovi džematskog odbora džemata Čaršija Mensur Turko i Fuad Tutnjević. Upućene su posebne čestitke Ajlinim roditeljima na trudu i zalaganju da svoju djecu upute na pravi put, a Ajli je uručen Kur` an sa posvetom i kesa sa slatkišima. Allah mubareći!!!

View the embedded image gallery online at:
http://www.medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleria60bd3a517d

Sinoć je u T.K.C. " Yunus Emre " u Fojnici održana promocija knjige " U potrazi za istinom o sebi", autora Elharuna Selimovića. O ovom djelu su govorili autor Elharun Selimović i akademik dr. Emir Fazlibegović. Uvodno ašere je proučio h. Ćamil ef. Hajdarević, dok je moderator bio glavni imam MiZ - e Fojnica h. Edin ef. Rojo. Promociji su prisustvovali predsjednik MiZ - e Fojnica i federalni zastupnik h. Ramiz Meša, imami sa područja našega medžlisa, i učenici S.M.Š. " Zija Dizdarević " .

View the embedded image gallery online at:
http://www.medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleria6b7a9f0c76

Amina Buharalija je novi učač Kur` ana. Tim povodom njen dom su posjetili h. Taib Pamić predsjednik džematskog odbora džemata Čaršija, Ahmed ef. Vuković muallim i Ajdin ef. Behlil muallim za starije uzraste. Ahmed ef. Vuković je čestitao Amini i njenoj porodici, te je Amini poželio da Kur ` an bude njen žiivotni vodič. Također, uručen je Kur` an sa posvetom i kesa sa slatkišima.

View the embedded image gallery online at:
http://www.medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleria777d7c55d3

Ajša Memija je novi učač Kur` ana Časnog, i u povodu tog mubareća njen dom su posjetili h. Taib Pamić, predsjednik Džematskog odbora Čaršija, h. Ajdin ef. Behlil muallim, i Ahmed ef. Vuković muallim mlađih uzrasta mekteba Čaršija. Oni su tom prilikom Ajši uručili Kur` an sa posvetom i jednu kesu slatkiša. Posebne čestitke su upućene vrijednim roditeljima Ahmedu i Selmi Memiji koji se istinski trude da njihova djeca uče osnove svoje vjere i tradicije.

View the embedded image gallery online at:
http://www.medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleriae670b88e10

30. 03. 2017. godine je u prostorijama MiZ - e Fojnica potpisan protokol o budućoj saradnji između MiZ - e Fojnica i Općine Fojnica. Protokol su potpisali predsjednik Miz - e Fojnica h. Ramiz Meša i općinski načelnik g. Sabahudin Klisura. Ovim protokolom se definiše buduća saradnja između ove dvije institucija, a koja će se uvijek oslanjati na prethodni dogovor o bilo kojem projektu. Posebno nas raduje činjenica da se ovim protokolom omogućuje izgradnja novog vakufsko - administrativnog centra na lokalitetu zgrade Medrese ( stare Općine ).

View the embedded image gallery online at:
http://www.medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleria77f750e13e

Stranica 1. od 20