397. Dobročinstvo je biti lijepe naravi, a grijeh je ono što ti dušu tišti i što ti ne bi bilo drago da drugi saznaju.
Dobrodošli na web sajt Medžlisa Islamske zajednica Fojnica
Fojničke džamije
Aneks Šaban ef. (Čaršijske) džamije
Obojak
Prokoško jezero

Fojnica

Općina se nalazi u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine, administrativno pripada Srednjobosanskom kantonu.

Opširnije...

Džamije

Fojnička Atik džamija je istinski kulturno – historijski biser fojničkog kraja. Ovaj objekat važi za jedan od najstarijih.

Opširnije...

Medžlis

Pretpostavlja se da je prva tekija u Fojnici sagrađena 1670. godine odmah do Šaban ef. džamije.

Opširnije...

U subotu 09. 12. 2017., u Čaršijskoj džamiji, poslije jacije namaza je proučen mevlud za žene. Nakon jacije, a prije početka programa ženama je dobrodošlicu poželio glavni imam MiZ - e Fojnica h. Edin ef. Rojo. Cjelokupan program, odlomke iz Kur` ana, ilahije, kaside i mevlud su proučile članice hora " Ruh". Gost predavač je bila uvažena mr. Sabrija Mehmedović. Bio je ovo još jedan u nizu projekata kojeg su uspješno organizovale hanume koje djeluju pri Odjelu za brak, porodicu i ženski aktivizam MiZ - e Fojnica, na čelu sa njihovom koordinatoricom h. Lejlom Meša.

View the embedded image gallery online at:
http://www.medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleriab988b83629

U nedjelju, 03.12.2017. godine u organizaciji Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam je u džematu Rizvići organizovan mevlud za žene. Iz Fojnice je put Rizvića krenulo 50 žena. Dobrodošlicu hanumama je poželio mjesni imam Amil ef. Šehović, koji je istakao da je ovo način na koji se jedan medžlis treba odnositi prema svojim džematima. Mevlud su učile članice hora " Ruh". Prisutnima se obratila i koordinatorica Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam pri MiZ - e Fojnica h. Lejla Meša. Prigodno predavanje je održala uvažena muallima h. Habiba Hadžimejlić.

View the embedded image gallery online at:
http://www.medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleria3f5bd0d046

U četvrtak je iza jacije namaza u Čaršijskoj džamiji u Fojnici proučen tradicionalni mevlud u povodu obilježavanja rebiu - l - evvela, mjeseca rođenja Božijeg Poslanika a.s. Uvodno obraćanje je imao glavni imam MiZ - e Fojnica koji je poselamio sve prisutne, te se posebno zahvalio džematskom odboru džemata Čaršija i naravno, predsjedniku MiZ - e Fojnica h. Ramizu Meši koji podržava rad imama MiZ - e Fojnica.

Jučer je u prostorijama T.K.C. " Yunus Emre " u Fojnici uručena jedna vrijedna donacija za MiZ - e Fojnica. Budući da MiZ - e ovih dana užurbano radi na renoviranju nekadašnje " Kiraethane ", i da se u tom prostoru planira otvorenje kongresne sale, T.K.C. " Yunus Emre " je za ovaj objekat i potrebe MiZ - e Fojnica donirao jedan projektor sa tablom. Donaciju je uručio gospodin Yunus Cunedioglu, direktor centra, a donaciju je ispred MiZ - e Fojnica preuzeo Ahmed ef. Vuković.Vjerujemo da će ovaj projektor zaista poslužiti u radu MiZ - e Fojnica.

View the embedded image gallery online at:
http://www.medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleriabbac6154bc

Stranica 1. od 23