240. Najbolja je ona hrana koju ste sami zaradili.
Dobrodošli na web sajt Medžlisa Islamske zajednica Fojnica
Fojničke džamije
Aneks Šaban ef. (Čaršijske) džamije
Obojak
Prokoško jezero

Fojnica

Općina se nalazi u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine, administrativno pripada Srednjobosanskom kantonu.

Opširnije...

Džamije

Fojnička Atik džamija je istinski kulturno – historijski biser fojničkog kraja. Ovaj objekat važi za jedan od najstarijih.

Opširnije...

Medžlis

Pretpostavlja se da je prva tekija u Fojnici sagrađena 1670. godine odmah do Šaban ef. džamije.

Opširnije...

U subotu, 11. 02. 2017. godine je u Čaršijskoj džamiji u Fojnici održano predavanje, koje je vjernicima na veoma lijep način održao Aljo ef. Cikotić. Predavanje su organizovali MiZ - e Fojnica i udruženje " Muallim - Prosvjetitelj " općinski tim Fojnica. Prisutne je poselamio h. Edin ef. Rojo, glavni imam MiZ - e Fojnica.

U srijedu je u aneksu Čaršijske džamije održana sjednica imama sa predsjednicima džematskih odbora. Sjednicom je predsjedavao predsjednik MiZ - e Fojnica i federalni zastupnik h. Ramiz Meša. Na sjednici su se iznijeli izvještaji o radu džemata u protekloj godini, te je također bilo govora o planovima za aktivnosti koje džemati planiraju sprovoditi u narednoj godini. Sastanak je prošao u ugodnoj i radnoj atmosferi.

View the embedded image gallery online at:
http://www.medzlis-fojnica.ba/v1/#sigProGalleria9f242d55e8

04. 02. 2017. godine u TKC " Yunus Emre " u Fojnici je u organizaciji Udruženja " Muallim Prosvjetitelj " iz Srebrenice, općinski Tim Fojnica, i MiZ - e Fojnica upriličena promocija romana " U vrtlogu prošlosti " mladog ali poznatog autora Neđada Topalovića iz Kiseljaka.

29. 12. 2016. godine je u džematu Korita otvoren novosagrađeni mesdžid. Na ovaj način MiZ - e Fojnica nastavlja sa uspješnim pričama i projektima. Izgradnju mesdžida najviše je pomogla Human Apeal organizacija, a dobrotvor ove donacije je Sultan Ibn Ahmed. Na proklanjavanju mesdžida uručene su i zahvalnice onima koji su najviše pomogli ovaj projekat.

MiZ - e je 26.12.2016. god. u sali hotela Reumal organizovao druženje s ciljem upoznavanja šire javnosti sa radom,aktivnostima i planovima MiZ - e Fojnica,kao i dodjele zahvalnica i priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama.Pored zvanica sa područja Fojnice,druženju su prisustvovali i predsjednica FBiH dr.Meliha Mahmutbegović,muftija sarajevski dr.Enes Ljevaković i direktor Vakufske direkcije dr.Senaid Zajimović.

Stranica 1. od 18