259. Čovjek neće biti pravi vjernik sve dok mu srce ne bude u skladu s jezikom, a jezik sa srcem; dok mu se ne budu podudarala djela s riječima i dok mu komšija ne bude siguran od njegovih pakosti.

G. HASAN CAN U POSJETI MIZ - E FOJNICA

28.09.2018. godine MiZ - e Fojnica je posjetio načelnik općine Umraniye iz Istanbula g. Hasan Can. Nakon što je posjetio T.K.C. " Yunus Emre" i Općinu Fojnica, g. Can se uputio ka gradilištu novog vakufsko - administrativnog centra " Medresa". G. Cana je dočekao predsjednik IO MiZ - e Fojnica i federalni zastupnik h. Ramiz Meša.


Nakon obilaska " Medrese" delegacija je posjetila zgradu MiZ - e Fojnica gdje ih je dočekao glavni imam h. Edin ef. Rojo.

Nakon toga, delegacije su krenule u Čaršijsku džamiju u Fojnici gdje su obavili džuma - namaz. Prije džume namaza, prisutne je poselamio glavni imam h. Edin ef. Rojo, a nakon toga je predsjednik IO MiZ - e Fojnica h. Ramiz Meša uručio zahvalnicu g. Hasanu Canu. Zahavlnica je uručena zbog podrške koju g. Can pruža u radu MiZ - e Fojnica, a zahvalnica se posebno odnosi zbog njegove podrške u izgradnji vakufsko - administrativnog centra " Medresa " u Fojnici. Nakon džume g. Hasan Can je vjernicima dijelio ašuru koju je pripremao kuhar iz Istanbula sa našim kuharima iz hotela " Reumal". Treba reći da su ašuru zajedno dijelili g. Hasan Can, predsjednik AK Partiye Umraniye g. Mahmut Eminmollaoglu, h. Ramiz Meša, h. Edin ef. Rojo, g. Salkan Merdžanić ministar u Vladi SBK - a, g. Sabahudin Klisura, načelnik Općine Fojnica. G. Can je kazao da je zaista zadovoljan sa svim onim što se radi u MiZ - e Fojnica, a posebno je čestitao predsjedniku MiZ - e Fojnica h. Ramizu Meši na nesebičnom angažmanu oko izgradnje " Medrese" u Fojnici.

Posljednja izmjena: četvrtak, 26 januar 2023 12:20