Ako te kakva nesreća zadesi ne reci: "Da sam uradio ovako, bilo bi tako i tako", nego reci: "Tako je Allah odredio". Jer, ono što on hoće, to i čini. Riječi "da sam" i "kad bih bio" otvaraju posao šejtanu.
Dobrodošli na web sajt Medžlisa Islamske zajednica Fojnica
Fojničke džamije
Aneks Šaban ef. (Čaršijske) džamije
Obojak
Prokoško jezero

Fojnica

Općina se nalazi u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine, administrativno pripada Srednjobosanskom kantonu.

Opširnije...

Džamije

Fojnička Atik džamija je istinski kulturno – historijski biser fojničkog kraja. Ovaj objekat važi za jedan od najstarijih.

Opširnije...

Medžlis

Pretpostavlja se da je prva tekija u Fojnici sagrađena 1670. godine odmah do Šaban ef. džamije.

Opširnije...

Jučer je u Atik džamiji u Fojnici, poslije podne-namaza, proučen posljednji džuz časnog Kur'ana, te je hatma dovom završena ovogodišnja ramazanska mukabela. Već duži niz godina ženska mukabela koju predvodi muallima h. Habiba Hadžimejlić, okuplja veliki broj vjernica koje pomno slušaju melodično učenje Kur'ana fojničkih muallima i hanuma.

Muslimansko dobrotvorno društvo 'Merhamet', Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Mešihat Islamske zajednice u Srbiji obezbijedili su još 360 tona brašna za ugroženo stanovništvo Gaze, koje će na to područje biti transportovano u 14 šlepera.

Vaktije je štampala Štamparija Fojnica kao i godinama unazad na čemu smo im posebno zahvalni.

Vaktije su podijeljene po džematima našeg Medžlisa.

Uz danas odobrena sredstva ukupna pomoć Islamske zajednice tom području iznosi 3.556.000 KM.

Pored ove odluke, na 20. redovnoj sjednici kojom je predsjedavao reisul-ulema Husein-ef. Kavazović razmatran je i usvojen prijedlog zaključaka i smjernica s Predramazanskog savjetovanja 2024. godine te usvojen prijedlog za davanje saglasnosti Medžlisu Jajce za osnivanje privatne predškolske ustanove "Emina".

U Petak, 09.02.2024.godine u džematu Čaršija u organizaciji Medžlisa IZ-e Fojnica i Odjela za brak i porodicu,
upriličena je svečanost povodom dodjele priznanja i Kur'ana polaznicima kursa sufare za odrasle koji su uspješno savladali arapsko pismo.

Stranica 1. od 30