270. U džennetu postoji kuća zvana "kuća radosti". U nju neće moći ući niko drugi osim onih koji su znali djecu obradovati.
Dobrodošli na web sajt Medžlisa Islamske zajednica Fojnica
Fojničke džamije
Aneks Šaban ef. (Čaršijske) džamije
Obojak
Prokoško jezero

Fojnica

Općina se nalazi u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine, administrativno pripada Srednjobosanskom kantonu.

Opširnije...

Džamije

Fojnička Atik džamija je istinski kulturno – historijski biser fojničkog kraja. Ovaj objekat važi za jedan od najstarijih.

Opširnije...

Medžlis

Pretpostavlja se da je prva tekija u Fojnici sagrađena 1670. godine odmah do Šaban ef. džamije.

Opširnije...

U Petak, 09.02.2024.godine u džematu Čaršija u organizaciji Medžlisa IZ-e Fojnica i Odjela za brak i porodicu,
upriličena je svečanost povodom dodjele priznanja i Kur'ana polaznicima kursa sufare za odrasle koji su uspješno savladali arapsko pismo.

U organizaciji Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Fojnica sinoć je upriličen program za žene na kojem je predavanje pod nazivom "Uloga muslimanke Bošnjakinje u očuvanju porodice i Zajednice" održala dr.Safija Malkić, voditeljica Odjela za brak i porodicu pri Upravi za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

U svim džamijama u Bosni i Hercegovini u petak, 29. decembra, nakon klanjanja džuma-namaza bit će organizirana sergija za pomoć projektu rekonstrukcije, dogradnje i adaptacije objekata ženskog odjeljenja Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu.

Nastavljajući pozitivnu praksu promocije i podrške akciji prikupljanja zekata i sadekatul-fitra, Rijaset Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini danas je u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu organizovao prijem za imame, muallime i aktiviste koji su ostvarili najbolje rezultate u aktivnostima prikupljanja zekata i sadekatul-fitra u 2023. godini.

Organizator prijema je Uprava za vjerske poslove i Ured za zekat, a prijemu je prisustvovao reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović, koji je u obraćanju prisutnima podsjetio na specifičnost zekata kao ibadeta.

Ured za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini ima čast obavijestiti sve zainteresirane vjernike da proces prijavljivanja za putovanje na hadž 2024./1445. g. po Hidžri počinje 23.10.2023. godine.

Stranica 1. od 30