77. Najbolji musliman je onaj od čijeg su jezika i ruku mirni i sigurni drugi muslimani. A najbolji je vjernik onaj koji je najljepše naravi. Najbolji izbjeglica (iseljenik) je onaj koji se čuva Allahovih zabrana. A najveći borac (mudžahid) je onaj koji se bori protiv svojih strasti u ime uzvišenog Allaha.
Obavještenje
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/jw_sigpro/users/0000000505/porca

UREĐENJE HAREMA U DŽEMATU ČARŠIJA

Odlukom Džematskog odbora džemata Čaršija ovih dana se intenzivno radilo na uređenju harema u ovom džematu. Uređeni su Porčin harem i harem kod Srednje džamije. Urađena je nova ograda, očišćeni su prilazi. Predsjednik Džematskog odbora Čaršijske džamije h. Tajib Pamić ne krije zadovoljstvo urađenim, te ističe da će se na ovaj način poslati jedna lijepa slika o nama turistima kojih je u našem gradu svake godine sve više,a što je još važnije ovaj potez će zadovoljiti naše džematlije koji svojim članarinama omogućuju da se izvede jedan ovakav projekat.. Ukupno je utrošeno oko 3500 KM, od toga 2400 KM na uređenje Srednjeg harema, dok se na Porčin harem potrošilo 1320 KM.

{gallery}/media/jw_sigpro/users/0000000505/porca{/gallery}

Posljednja izmjena: četvrtak, 17 novembar 2016 07:24
Više iz kategorije: « POSJETE .. TRIBINA »