408. Između čovjeka vjernika, idolpoklonika i nevjernika stoji napuštanje redovne molitve (tj. ko napusti redovnu molitvu, taj nije daleko od idolopoklonstva i nevjerovanja, a molitva je ograda koja ga štiti od toga).
Dobrodošli na web sajt Medžlisa Islamske zajednica Fojnica
Fojničke džamije
Aneks Šaban ef. (Čaršijske) džamije
Obojak
Prokoško jezero

Fojnica

Općina se nalazi u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine, administrativno pripada Srednjobosanskom kantonu.

Opširnije...

Džamije

Fojnička Atik džamija je istinski kulturno – historijski biser fojničkog kraja. Ovaj objekat važi za jedan od najstarijih.

Opširnije...

Medžlis

Pretpostavlja se da je prva tekija u Fojnici sagrađena 1670. godine odmah do Šaban ef. džamije.

Opširnije...

U nedjelju 29.01.2023.godine poslije jacija namaza u Čaršijskoj džamiji organizovano je predavanje i program. Ovo je prvo od planiranih predavanja do mubarek mjeseca ramazana.Na početku programa vjernicima se obratio glavni imam Edin ef. Rojo.

Jučer su imami Medžlisa IZ Fojnica, Kiseljak i Vareš bili u posjeti medresi "Osman ef. Redžović" kod Visokog.
Imame su primili uposlenici medrese na čelu sa direktorom prof. Dženanom Handžićem.

U nedjelju 22. januara sa akšam namazom nastupio je mubarek mjesec redžeb. U redžebu muslimani obilježavaju dvije mubarek noći- Lejletur-regaib i Lejletul-mi’radž. Lejletur-regaib muslimani tradicionalno obilježavaju uoči prvog petka u mjesecu redžebu, što znači da ove godine blagoslovljena noć Lejletur-regaib nastupa u četvrtak 26. januara tekuće godine. Lejletur-regaib je Noć želja. Pojam regaib množina je od obika regabetun u značenju: želja, obilno darovanje, obilni darovi.

Konstituirajuća sjednica IO Medžlisa Islamske zajednice Fojnica održana je 13. 01. 2023. godine, poslije akšam-namaza.Sjednici su prisustvovali članovi Izvršnog odbora: glavni imam Rojo ef. Edin, Huseinbašić Azem, Vuković Osman, Mujčić Mirsad, Sulejmanović Emir, Aletić Senad, Zulum ef. Aziz i sekretar Medžlisa Behlil ef. Ajdin.Za predsjednika Medžlisa jednoglasno je izabran Azem Huseinbašić na mandatni period od četiri godine.Molimo Boga dragog da nam pomogne u hairli poslovima. Amin
Stranica 1. od 27