259. Čovjek neće biti pravi vjernik sve dok mu srce ne bude u skladu s jezikom, a jezik sa srcem; dok mu se ne budu podudarala djela s riječima i dok mu komšija ne bude siguran od njegovih pakosti.

PROUČEN MEVLUD U ČARŠIJSKOJ DŽAMIJI

U četvrtak je iza jacije namaza u Čaršijskoj džamiji u Fojnici proučen tradicionalni mevlud u povodu obilježavanja rebiu - l - evvela, mjeseca rođenja Božijeg Poslanika a.s. Uvodno obraćanje je imao glavni imam MiZ - e Fojnica koji je poselamio sve prisutne, te se posebno zahvalio džematskom odboru džemata Čaršija i naravno, predsjedniku MiZ - e Fojnica h. Ramizu Meši koji podržava rad imama MiZ - e Fojnica.

Vaiz na mevludu je bio Mahmut ef. Ibreljić, imama džemata Živčići. Podijeljeno je tradicionalno i neizbježno mevludsko šerbe. Glavni imam je najavio početak manifestacije " I djeca vole Muhammeda a.s.". Važno je napomenuti da je nekoliko dana prije ovog mevluda, u Čaršijskoj džamiji predavanje održao hfz. prof. Nijaz Aganhodžić. Također, važno je napomeuti i pozvati sve hanume da dođu na ženski mevlud u džematu Rizvići kojeg organizuje Odjel za brak, porodicu i ženski aktivizam MiZ - e Fojnica. Obezbjeđen je prijevoz ispred Čaršijske džamije nakon akšam - namaza. Prijevoz je besplatan, a prijaviti se možete na broj 062 381 806. MiZ - e Fojnica želi svim svojim džematlijama MEVLUD ŠERIF MUBAREK OLSUN!