417. Govoriti o Allahovim blagodatima i pokazivati ih, je zahvalnost, a ne ispoljavati ih i ne govoriti o njima je nezahvalnost. Ko nije zahvalan na malom, nije zahvalan ni na velikom, a ko nije zahvalan ljudima, nije zahvalan ni Allahu.

HUMANITARNA AKCIJA ISLAMSKE ZAJEDNICE U BIH

Islamska zajednice u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa medžlisima i džematima organizira nastavak akcije “Narodu Turske i Sirije od Bošnjaka s ljubavlju”, a kroz prikupljanje humanitarne pomoći koja će biti dostavljena područjima koja su u utorak ujutro pogođena razornim zemljotresom. Humanitarnu pomoć možete donirati u džematskim džamijama a centralno mjesto prikupljanja na nivou Medžlisa Fojnica je Vakufsko-administrativni centar "Medresa".
Za više informacija obratiti se džematskom imamu ili predsjedniku džematskog odbora džemata kojem pripadate. Prikupljanje počinje od danas, 12.februar, 2023.god.U nastavku objavljujemo spisak najpotrebnijih artikala/alata uz molbu da donirate samo nekorištene artikle/alate:
– ženski i muški unutrašnji veš i čarape, žensku i mušku obuću, ženske i muške termalne dukserice i jakne, ženske i muške termalne helanke, majice, kabanice i pončo;
– kreveti, jorgani, deke, postiljine, vreće za spavanje;
– konzervirana hrana, pelene, hrana za bebe i higijenski setove za žene;
– električne grijalice, grijalice na plin, plinske boce, peći na drva i ugalj, mobilne montažne kuće i kuhinje, mobilne pećnice, mobilni toaleti i kupatila, eksterne baterije i materijali za noćnu rasvjetu/fenjeri.

Još jednom naglašavamo da stvari koje se planiraju donirati budu nove – nekorištene.

Posljednja izmjena: nedjelja, 12 februar 2023 19:56