675. Molite se noću, jer je to običaj dobrih ljudi koji su prije vas živjeli. Noćna molitva vas približava Allahu, sprječava vas od griješenja, čisti vaše grijehe i čuva tijelo od bolesti.

SVEČANOST ZA 12 NOVIH UČAČA KUR'ANA U FOJNICI

U Petak, 09.02.2024.godine u džematu Čaršija u organizaciji Medžlisa IZ-e Fojnica i Odjela za brak i porodicu,
upriličena je svečanost povodom dodjele priznanja i Kur'ana polaznicima kursa sufare za odrasle koji su uspješno savladali arapsko pismo.

Dvanaest polaznka redovno je pohađalo časove arapskog pisma, vrijedno su učili i na kraju postigli svoj cilj. Žensku grupu je vodila muallima Amra Rojo, a mušku glavni imam Edin ef. Rojo. U svom obraćanju Glavni imam je kazao da je ovaj događaj velika radost ne samo za džemat Čaršiju nego i za cijeli Medžlis i našu Zajednicu. Uputio je iskrene čestitke novim učačima Kur'ana Časnog, ističući vrijednosti i značaj učenja i druženja sa Kur'anom. Prisutni su takoder, uživali u preljepim ilahijama u izvedbi muallime h.Habibe Hadžimejlić.
Nakon što su predsjednik h.Azem Huseinbašić i glavni imam Edin ef. Rojo uručili Kur'ane i priznanja novim učačima Časnog Kur'ana, zajedničko druženje je nastavljeno uz sok i kolače.
Zahvaljujemo se predsjedniku džematskog odbora džemata Čarsija Aletić Senadu na pomoći u realizaciji ove svečanosti.
Molimo Allaha dž.š. da nas pomogne na putu dobra i da nam Kur'an bude vodič u našem životu!