297. Zaista će uzvišeni Allah, zbog jednog dobrog muslimana, sačuvati od nesreće stotinu domova (porodica) njegovih komšija.

MEVLUD U ATIK DŽAMIJI

Ovih dana u Atik džamiji sve odiše ramazanom i ramazanskim aktivnostima. Radi se na kompletnom uređenju džamijskih prostorija kako bi džematlije uživale u jednom lijepom ambijentu. Izmijenjeni su ćilimi, postavljena je klima. Nakon toga, urađeno je generalno čišćenje. Inicijator ovih aktivnosti je Ahmed ef.. Vuković, imam u Atik džamiji.

Veliku podršku svim aktivnostima dale su sve džematlije. Ćilime su kupili hadžija Rasim Merdžanić i Faruk ( Tare ) Ferhatović. Klimu je obezbijedio Suad Džafić, dok su postavljanje klime pomogli Emir Sulejmanović i Midhat Drinić. U petk, 25,05 2018. godine iza teravije bit će proučen prigodan mevludski program kako bi se sve ove aktivnosti obilježile na jedan lijep i svečan način. Mevludski program su podržali porodica Pita i Semin Klisura. Radove u Atik džamiji posjetio je i h. Edin ef. Rojo sa svojom hanumom. Pozivamo sve da noćas dođu i da zajednički uživamo u jednom kratkom, ali lijepom mevludskom programu u Atik džamiji.