Najgori čovjek kod Allaha na sudnjem danu biće onaj koji svoj intimni odnos sa ženom drugima objelodanjuje.

Iftar na otvorenom

Iftar na otvorenom Iftar na otvorenom Anida Ramić

U srijedu navečer je ispred Turskog kulturnog centra u Fojnici organizovan iftar na kojem je bilo prisutno preko 320 zvanica. Među zvanicama su bili ljudi iz vjerskog, političkog i kulturnog života Fojnice ali i gosti iz Travnika, Sarajeva, Zenice...

Vrijeme prije i poslije iftara bilo je ispunjeno kvalitetnim sadržajem, tako je prije iftara upriličeno učenje Kur'ana a nakon iftara je KUD „1001 noć“ svojim programom zabavljalo prisutne.

Ovaj iftar organizovala je Općina Fojnica uz podršku svoje bratske općine Umraniye. Zato su, kao posebni gosti na ovom iftaru bili gradonačelnik Umraniye Hasan Can i zastupnik u parlamentu Turske Mustafa Atas. Prilikom posjete Fojnici gosti iz Turske su posjetili Općinu Fojnicu, Medžlis Islamske zajednice u Fojnici te Franjevački samostan.

U svojim obraćanjima, upriličenim nakon iftara Can i Atas su naglasili da će i dalje raditi na jačanju odnosa i saradnje između Fojnice i Umraniye.

Načelnik općine Fojnica Salkan Merdžanić se zahvalio gostima iz Turske na dolasku ali i nesebičnoj podršci. Također je iskazao veliko zadovoljstvo zbog organizacije iftara i odziva gostiju te je najavio nastojanja da ovakva praksa postane tradicijom ovog grada.

Posljednja izmjena: subota, 18 januar 2014 19:23

Galerija slika