430. Upoznaj Allaha i približi mu se kad si u blagostanju (i raspoloženju), jer će se on tebe sjetiti i pružiti ti pomoć kad ti bude najteže. Znaj da ono, što te je promašilo, nije te ni moglo pogoditi, a ono što te je pogodilo, nije te ni moglo mimoići. Znaj zatim, da je pomoć i uspjeh u strpljenju, da ima utjehe poslije žalosti i da zaista poslije svake tegobe slijedi olakšanje i blagostanje.

IFTAR U VELIKOJ SALI HOTELA " REUMAL" ZA 300 POSTAČA

01.06.2018. godine je u velikoj sali hotela " Reumal" organizovan iftar za 300 postača. Iftar su organizovali općina Umraniye iz Istanbula, MiZ - e Fojnica i općina Fojnica. Domaćini iftara su bili predsjednik MiZ - e Fojnica i federalni zastupnik h. Ramiz Meša i glavni imam MiZ - e Fojnica h. Edin ef. Rojo.

Posebni i dragi gosti na ovom iftaru su bili pomoćnik načelnika općine Umraniye gospođa Turkan Ozturk, predstavnici općine Altindag iz Istanbula, direktor Yunus Emre instituta iz Sarajeva g. Mehmet Akif Yaman. Ezan za iftar je proučio hafiz Adem Temel. Prisutnima se nakon iftara obratio h. Edin ef. Rojo koji je posebno poselamio gospođu Turkan Ozturk, ali i načelnika općine Fojnica g. Sabahudina Klisuru. Gospođa Turkan Ozturk je Fojničanima prenijela posebne selame od načelnika Umraniye g. Hasana Cana. Ovo je već sedmi put da naša bratska općina Umraniye iz Istanbula pomaže organizaciju ovih iftara. Na ovaj iftar predstavnici Medžlisa su pozvali džematlije koji redovno prate naše mukabele, predstavnike svih džematskih odbora, članove skupštine i IO MiZ - e Fojnica, sve imame i one koji generalno pomažu rad MiZ - e Fojnica.