45. Najteža iskušenja su imali vjerovjesnici, a zatim njima slični dobri i pobožni ljudi. Čovjek podnosi udarce i nevolje prema snazi svoga vjerovanja. Ako mu je vjera čvrsta, iskušenje će biti teže, a ako mu je vjera slaba i površna, iskušenje će biti srazmjerno snazi njegovog vjerovanja.

IFTAR U ORGANIZACIJI ODJELA ZA BRAK,PORODICU I ŽENSKI AKTIVIZAM

30.05.2018. godine je u prostorijama Aneksa Čaršijske džamije organizovan jedan prelijep iftar kojem su prisustvovale majke šehida i žene koje su aktivne pri Odjelu za brak, porodicu i ženski aktivizam MiZ - e Fojnica. Osim iftara postavljena je i izložba radova sa kursa crtanja na alu foliji.

Svim polaznicama kursa uručeni su i certifikati. Iz Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam posebno su se zahvalili IO MiZ - e Fojnica na čelu sa h. Ramizom Mešom, glavnom imamu MiZ -e Fojnica h. Edin ef. Roji, članicama hora " Ruh", Ahmed ef. Vukoviću. Treba istaći da je sponzor iftara bila firma " Kara drvo", te se iz Odjlela za brak, porodicu i ženski aktivizam njima posebno zahvaljuju. Iftaru je prisustvovalo oko stotinu žena. Odjel za brak, porodicu i ženski aktivizam nastavlja sa svojim društveno - korisnim aktivnostima. Koordinatorica ovog Odjela, h. Lejla Meša ističe da je ovo samo jedan u nizu ramazanskih projekata koje oni planiraju sprovesti.