302. Uzvišeni Allah neće oduzeti (ljudima) znanje na taj način što će im ga istrgnuti iz njihovih duša, nego će ga oduzeti tako što će dati da pomru učeni ljudi, poslije čega na zemlji neće ostati nijedan učen čovjek, koji bi im mogao biti učitelj i vođa. Tada će ljudi uzeti sebi za vođe neznalice i postavljati im razna vjerska pitanja, a oni će im davati odgovore bez odgovarajuće spreme i znanja, čime će svijet zavoditi a i sami sebe upropastiti.

MEVLUD U ATIK DŽAMIJI

Ovih dana u Atik džamiji sve odiše ramazanom i ramazanskim aktivnostima. Radi se na kompletnom uređenju džamijskih prostorija kako bi džematlije uživale u jednom lijepom ambijentu. Izmijenjeni su ćilimi, postavljena je klima. Nakon toga, urađeno je generalno čišćenje. Inicijator ovih aktivnosti je Ahmed ef.. Vuković, imam u Atik džamiji.

Veliku podršku svim aktivnostima dale su sve džematlije. Ćilime su kupili hadžija Rasim Merdžanić i Faruk ( Tare ) Ferhatović. Klimu je obezbijedio Suad Džafić, dok su postavljanje klime pomogli Emir Sulejmanović i Midhat Drinić. U petk, 25,05 2018. godine iza teravije bit će proučen prigodan mevludski program kako bi se sve ove aktivnosti obilježile na jedan lijep i svečan način. Mevludski program su podržali porodica Pita i Semin Klisura. Radove u Atik džamiji posjetio je i h. Edin ef. Rojo sa svojom hanumom. Pozivamo sve da noćas dođu i da zajednički uživamo u jednom kratkom, ali lijepom mevludskom programu u Atik džamiji.